GRATIS VERZENDING BOVEN DE €20,- IN HEEL NEDERLAND EN BELGIË

De man die bleef staan

Jakarta, 1973. De verwachting is dat Rudi Lubbers snel tegen het canvas zal gaan, maar de voorspellingen komen niet uit. Wereldwijd zien miljoenen televisiekijkers hoe het zwaargewicht uit Heerhugowaard twaalf ronden blijft staan tegen ‘The Greatest of all time’, Muhammad Ali.

Maandag 25 januari verschijnt Rudi Lubbers – De man die bleef staan van John van Ierland bij Noblesse Uitgevers.

Na zijn bokscarrière trekt Rudi als kermisexploitant door Europa en leidt een rustig leven. Maar dan verandert alles en wordt hij in Portugal opgepakt. Hij wordt verdacht betrokken te zijn bij de smokkel van 350 kilo hasj. Lubbers is onschuldig, maar wordt toch veroordeeld en zit een straf van acht jaar uit. Als hij uiteindelijk vrijkomt, blijft hij worstelen met zijn jaren in gevangenschap. Hij is verbitterd en wil alsnog proberen zijn onschuld te bewijzen.

Als dat niet lukt vlucht hij naar Bulgarije waar Andere Tijden Sport hem in mensonterende omstandigheden terugvindt. Voor het eerst vertelt Rudi Lubbers nu zijn hele levensverhaal en hoe het verder met hem ging na die spraakmakende documentaire.

Rudi Lubbers is het hartverscheurende en eerlijke relaas van de bokser die ondanks alle tegenslagen en de stoten die hij uitgedeeld kreeg van de maatschappij, toch overeind bleef.

John van Ierland (1964, Breda) schreef eerder biografieën van onder meer Mathieu Hermans (2013), wielrenner Bert Oosterbosch (2019), en Rudy Pevenage (2020).

Rudi Lubbers – De man die bleef staan | John van Ierland | ISBN 978 90 830 6761 2 | Verkoopprijs € 19,99

Schillingweg 69 te Nieuw-Vennep +31 (0)252 28 30 57 info@noblesseuitgevers.nl