GRATIS VERZENDING BOVEN DE €20,- IN HEEL NEDERLAND EN BELGIË

Uitgeverij JEA verder als Noblesse Uitgevers

Uitgeverij JEA gaat per 1 december zelfstandig verder als Noblesse Uitgevers. Dit is het gevolg van de opsplitsing van moederbedrijf Joh. Enschedé Amsterdam (JEA), die vorige week in gang werd gezet.
 
De geschiedenis van Uitgeverij JEA op boekengebied reikte terug tot 1703, toen Izaak Enschedé toetrad tot het gilde van boekdrukkers. Joh. Enschedé is daarna altijd boeken blijven uitgeven en drukken. Vier jaar geleden trad Peter Voskuil aan als uitgever bij JEA. Onder zijn leiding bloeide de uitgeverij, die zich richt op non-fictie en exclusieve uitgaves, weer op. Het aantal titels steeg gestaag, naar inmiddels zo’n 25 titels per jaar, waaronder recent ook de succesvolle Koot & Bie Encyclopedie.
 
Voskuil neemt de uitgeverij per 1 december over. De uitkomst van de overnamegesprekken is dat de uitgeverij de activiteiten zo veel mogelijk ongewijzigd voortzet. Personeel, freelancers en auteurs gaan mee over naar de nieuwe locatie van de uitgeverij in Nieuw-Vennep. Met de verzelfstandiging vervalt de naam Uitgeverij Joh. Enschedé Amsterdam, maar de uitgevende kernwaarden blijven bewaard.
 
Voskuil leidde de nieuwe naam van de uitgeverij af van het gezegde noblesse oblige – adel verplicht. Het is een knipoog naar Joh. Enschedé, dat als oprichter van onder meer het Centraal Boekhuis, de GAU en maker van diverse lettertypes een vooraanstaande partij in het boekenvak is geweest. Voskuil: ‘Werken bij JEA voelde toch altijd alsof je een beetje van boekenadel was. De naam komt voort vanuit de gedachte dat wij denken dat we de wereld nog wat verplicht zijn. Dankzij de verzelfstandiging kunnen we hopelijk nog jaren mooie boeken blijven maken.’
 
Noblesse Uitgevers | Schillingweg 69 | 2153 PL Nieuw-Vennep | info@noblesseuitgevers.nl

Schillingweg 69 te Nieuw-Vennep +31 (0)252 28 30 57 info@noblesseuitgevers.nl